Neuscorrectie

Waarom een neuscorrectie?

Neuscorrectie, ook wel Rhinoplastiek genoemd. Één van de meest uitgevoerde operaties in onze kliniek. Deze operatie corrigeert de vorm, de grootte en de functionaliteit van de neus.

Het kan ook aanleiding geven tot slecht ademen, verstoppingen of hoofdpijn als uw neus minder goed gevormd is. Ook zijn er veel mensen jarenlang gepest vanwege een “grote” neus. Een neuscorrectie helpt u ook uw psychische toestand te verbeteren.

Voordelen neuscorrectie via Esthebeauty

 • Behandeling in een internationaal gecertificeerde kliniek
 • Artsen aangesloten bij ISAPS
 • Vooraf een duidelijk behandelplan en een prijsopgave
 • Nederlandstalig hostess
 • Alle transfers ( luchthaven-hotel-kliniek)
 • Voor- en nazorg in Nederland
 • Geen wachtlijsten

Intake

Om uw aanvraag te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk dat u uw foto opstuurt of bij ons in Zaandam of Den Haag langskomt. Onze specialisten kijken zorgvuldig naar uw foto  waarna we binnen 24 uur een geheel vrijblijvend behandelplan opstellen.

Nadat we samen met u het behandelplan hebben doorgenomen, kunnen we uw reis inplannen. Indien gewenst kunt u bij ons een all-in pakket boeken.

Over de operatie

We kunnen de grootte en de vorm van uw neus veranderen. Soms gaat het alleen om een eenvoudige ingreep om de neustip of neusvleugels smaller te maken. Soms zijn er gecompliceerde operaties nodig aan de neusbrug of de hele neus. Ook kan de hoek tussen neuspunt en bovenlip worden aangepast. De chirurgen hebben veel ervaring met neuscorrecties. Zij kunnen nauwkeurig bepalen wat de beste aanpak is om het mooiste resultaat te bereiken
Voor een neuscorrectie moet de neus volgroeid zijn. Meestal is dat op achttienjarige leeftijd. Wel moet de huidstructuur normaal zijn, want zowel een te dikke als een te dunne huid kan problemen geven.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Behandeling 

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier.
Een neuscorrectie vindt over het algemeen plaats onder narcose. De meeste neuscorrecties worden uitgevoerd via de neusgaten (gesloten neuscorrectie).

In sommige gevallen is het nodig om een open neuscorrectie uit te voeren. Hierbij wordt een sneetje gemaakt aan de buitenzijde van het neus-tussenschot. Bij een gesloten neuscorrectie krijgt u geen littekens aan de buitenzijde van de neus. Als alleen de neustip wordt gecorrigeerd krijgt u na de operatie een pleisterverbandje over de neus.

Als u een volledige neuscorrectie heeft ondergaan krijgt u na de operatie ook een spalkje over de neus. In beide gevallen komen er wondtamponnetjes in beide neusgaten om het wondvocht op te vangen. Deze mogen de derde dag na de operatie er weer uit. De ingreep zelf duurt twee tot drie uur, de voorbereiding op de ingreep ongeveer een half uur. Het herstellen van de narcose duurt enige uren.

Na de ingreep

Na een neuscorrectie is uw neus sterk gezwollen. U kunt moeilijk door uw neus ademhalen en daardoor zult u een droge mond krijgen. Het is belangrijk dat u voldoende drinkt. Het duurt enkele weken voor het grootste deel van de zwelling verdwenen is, maar binnen twee weken kunt u weer redelijk door uw neus ademen. Door de zwelling kunnen ook uw ogen enkele dagen dichtzitten. Dit verschilt van persoon tot persoon. Het gebied rond de neus en ogen zal bloeduitstortingen vertonen die na verloop van tijd verdwijnen.

Risico’s


Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.
Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico’s verbonden aan de narcose. Specifieke complicaties bij een neuscorrectie is een langdurig verdoofd gevoel van de neuspunt.

Klik hier voor Whatsapp
Waarom een neuscorrectie?

In Turkije

Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze Nederlandstalige hostess opgehaald en afhankelijk van uw behandelplan direct naar de kliniek of uw hotel gebracht.

In de kliniek krijgt u voor uw operatie een uitgebreid gesprek met onze chirurg. U bekijkt samen enkele foto’s zodat u vooraf al een goede indruk van de mogelijke resultaten krijgt. De arts waarmee u tijdens het consult heeft gesproken is altijd degene die de operatie zal uitvoeren. U krijgt dus niet ineens te maken met een andere arts. Dit is heel belangrijk, u moet immers het vertrouwen houden.

De operatie

De neuscorrectie in onze kliniek wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt ongeveer 1,5 uur. Onze chirurg werkt met een gesloten techniek welke inhoudt dat alle incisies in de neusgaten worden verricht. Na de operatie zal een siliconen tampon in de neusgaten geplaatst worden. Dit wordt 2 dagen na de operatie verwijderd. De kleinere tampon wat in de neusgaten is geplaatst wordt de 7e dag verwijderd.

Na de operatie

Familie en/of vrienden zijn welkom om u bij te staan tijdens uw ingreep. De privékamers zijn voorzien van een slaapbank waarbij er 1 plek is voor uw gezelschap. Dit is geheel kosteloos.

Voor deze ingreep verblijft u 1 dag in de kliniek.

Voordat u weer terugvliegt naar huis vindt er afhankelijk van uw operatie enkele na controles plaats. Tijdens al uw afspraken is uw hostess aanwezig.

Nazorg in Nederland

Uw vertrek uit Turkije zal alleen plaats vinden na goedkeuring van de arts. U mag vertrekken wanneer er geen gevaren voor infecties meer zijn.
Bij terug keer in Nederland kunt u bij ons terecht voor alle vragen omtrent uw behandeling. Door onze directe contact met de behandelende arts kunnen wij u naar uw situatie adviseren en begeleiden.

Onze tarieven
 • 1

  Na uw aanvraag volgt een telefonisch of persoonlijk intakegesprek in Zaandam of Den Haag aangevuld met uw foto’s.

 • 2

  Bij aankomst op de luchthaven wordt u door onze Nederlandstalig hostess opgehaald en direct naar de kliniek of uw hotel gebracht. Zij zal u de rest van uw reis bijstaan.

 • 3

  In de kliniek krijgt u voor uw behandeling een uitgebreid gesprek met onze specialist.

 • 4

  Behandelingen vinden plaats in een gecertificeerde kliniek en worden uitgevoerd door internationaal ervaren specialisten.

 • 5

  Na uw behandeling vinden er enkele nacontroles plaats en krijgt u garantie certificaten overhandigd. Bij terugkomst houden we intensief contact met u over de voortgang van uw herstel.

Neem contact op