Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Bij Esthebeauty moeten wij soms klanten teleurstellen omdat er geen haartransplantatie kan worden uitgevoerd. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd.

Deze blog gaat over bij welke mannen een haartransplantatie niet geschikt is en waarom?

We hebben te maken met 3 verschillende soorten:

Om te bepalen of een haartransplantatie voor jou geschikt is kijken we naar het haar bij het donorgebied. Dit is de achterkant en de zijkanten van het hoofd. Als jouw haar hier dun of zwak is dan is een haartransplantatie absoluut niet mogelijk. Want als je dun of zwak haar gaat implanteren op de kale plekken zou dit de haardichtheid niet opvullen.

Een goed alternatief voor deze mannen is een PRP behandeling uit te laten voeren. Voor een maximale resultaat adviseren wij 5 tot 10 PRP sessies in een jaar. De jaren erna kunnen de sessies gehalveerd worden.  De resultaten zijn uitstekend en zorgt dat je haar niet uitvalt en nieuwe/bestaande haren dikker worden. Lees ook PRP behandeling

Een ander voorbeeld zijn mannen waarbij de kaalheid in een ver stadium zit  (hiermee bedoelen we dan vooral het donorgebied) De kaalheid is dan zover gevorderd dat er in het donorgebied geen voldoende grafts zijn om de kale plekken op te vullen. Deze klanten adviseren wij dan ook om de haartransplantatie niet uit te laten voeren.

Echter wil de klant alsnog de behandeling en is hij tevreden met een paar plekken die opgevuld worden dan bespreken we samen met de klant zijn wensen. Tijdens de behandeling wordt er dan met klant besproken of de voor- of achterkant belangrijk voor hem is zodat we de grotere plekken daar waar nodig kunnen opvullen. In dit soort gevallen gaat het om maximaal 1000-1500 grafts.

Als laatst hebben we mannen die kroeshaar hebben. De structuur van kroeshaar is veel stugger en krult vanzelf in elkaar. De wortel van kroeshaar is dus ook krullend waardoor het uithalen van donorharen zeer moeilijk wordt omdat de haarzakjes ook nog eens in verschillende richtingen groeien. Echter is er een verschil in krul haar. Zie afbeelding.

haartype haartransplantatie turkije

 

Echter bij mannen die gekruld haar hebben kan ons medische team in Turkije de haartransplantatie wel uitvoeren. Daarom is het altijd verstandig om een foto naar ons te sturen zodat wij dit kunnen beoordelen.

Twijfel jij na het lezen van deze blog of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie of heb je nog vragen hierover maak dan hier  een afspraak met ons voor een gratis en geheel vrijblijvend consultgesprek om de mogelijkheden te bespreken. Wil je liever contact via Whatsapp stuur ons dan een bericht naar onze Whatsapplijn : 0618240099

Veel liefs,

Team Esthebeauty