Een studie met ACELL en PRP

Wat is Acell behandeling? Of: wat is een Acell vaccinatie? Deze vragen krijgen we regelmatig. Om die reden hebben we onze arts gevraagd één en ander toe te lichten. Het artikel is vertaald uit het Turks, redelijk technisch dus en leest daardoor niet zo vlot als de meeste blogs. Maar toch hopen we dat onze lezers deze informatie op prijs stellen.

Acell is het bijproduct van urineblaasweefsel van varkens en is beschikbaar in een poedervorm en wanneer gemengd met PRP wordt het geïnjecteerd in de aangetaste hoofdhuid. Echter al deze uitvinden zijn noch op dieren als op mensen getest.

Hoewel procedures worden uitgevoerd op patiënten in verschillende Turkse cosmetische klinieken, moet men nog steeds kijken naar meer wetenschappelijke gegevens, alvorens te beslissen om te kiezen voor deze therapie.

Wat is dan PRP? PRP wordt verkregen uit het eigen bloed. Door centrifugering van het bloed wordt een plasma verkregen dat, zoals de naam al aangeeft, rijk is aan bloedplaatjes. Die bloedplaatjes bevatten meerdere groeifactoren die wondgenezing en haargroei bevorderen.

Echter in Turkije, wordt de behandeling  ACELL niet goedgekeurd door de ministerie van de Gezondheid, omdat het nog geen klinische onderzoeken heeft.

Prof. Dr. Gursel Turgut, heeft zijn zegje hierover gedaan:

“In Turkije is de laatste tijd veel gesproken over Acell behandeling voor haartransplantatie. Deze methode is commercieel ontstaan door enkele artsen in Amerika en wordt enkel gemaakt van de urine van een varken. Deze methode werkt enkel bij mensen die een wond hebben en heeft geen toestemming van de hair institute van noch Amerika als Europa om dit te introduceren als middel die gebruikt wordt voor  dunner wordend haar”.

Bron: https://www.haberturk.com/saglik/haber/1114928-sac-asisiyla-tek-seansta-kellik-tedavisi