Reisverzekering vergoedt tandartskosten in het buitenland

Dat de rekening van een buitenlandse tandarts (deels) door je reisverzekering wordt gedekt is bij veel Nederlanders onbekend.

Om tandheelkundige zorg vergoed te krijgen dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe zit het met een tandartsbezoek in het buitenland?

Krijg je op vakantie acuut kiespijn, dan kun je de behandelkosten ook bij je reisverzekeraar indienen. Hiervoor dien je te voldoen aan enkele voorwaarden. We zetten ze voor je onder elkaar.

Blog_pic6

Meld je bij de goede verzekeraar

De eerste partij die in aanmerking komt om tandheelkundige zorg te vergoeden is je eigen aanvullende zorgverzekering. Vergoedt je aanvullende verzekering maar een deel van de kosten die je hebt moeten maken of heb je geen aanvullende verzekering? In dat geval komt de reisverzekering in beeld. Je reisverzekering kan de kosten helemaal vergoeden of zelfs tot 100% aanvullen van je gewone tandartsverzekering.

Reisverzekering dekt ALLEEN acute zorg

De dekking op de reisverzekering voor je tandbehandeling in het buitenland geldt alleen als je nog geen klachten had toen je op vakantie ging. Een voorbeeld: Een kiespijn die je in Nederland hebt en  in Turkije laat behandelen wordt niet vergoedt. Maar breekt er een stuk tand af terwijl je een hap zet in een stuk brood dan biedt de reisverzekering wel uitkomst.

Let op: de meeste reisverzekeraars hanteren een max. vergoeding. Afhankelijk van de verzekeraar wordt er tussen de 200 en 500 euro vergoed.

Behandeling die niet uitgesteld kan worden

De tandartsdekking geldt alleen als de behandeling niet tot na de reis kan worden uitgesteld. Denk aan een hoekje tand dat met wat polijstwerk te verhelpen is, deze hoeft niet per se op vakantie te worden behandeld. Maar heb je veel pijn van een afgebroken stuk tand dan kan de behandeling niet tot na de reis worden uitgesteld en worden de kosten gewoon gedekt.

Nabehandeling in Nederland

Heb je een ongeluk gehad in het buitenland en heb je hierdoor gebitsproblemen opgelopen dan vergoedt de reisverzekeraar je verdere behandeling ook in Nederland mits je deze behandeling nodig hebt. Je eerste bezoek voor je tandprobleem dient wel tijdens de reis of de eerstvolgende werkdag te hebben plaatsgevonden. Een afgebroken tand welke in het buitenland is behandeld wordt dus niet gezien als een ongeval.

Het is daarom nodig aanvullende dekking voor medische kosten af te sluiten om alle tandartskosten vergoed te krijgen.