Vergoedt de zorgverzekering plastische chirurgie in 2016?

 

Regelmatig krijgen wij de vraag van onze klanten of zorgverzekeraars cosmetische ingrepen vergoeden. In deze blog willen we je graag informeren wat de mogelijkheden hierin zijn.

Iedereen die woonachtig is in Nederland heeft een verplichte basisverzekering. Deze dekt alle medische noodzakelijke ziekenhuiszorg. Maar ook plastische chirurgie met een medische noodzaak valt onder de basisverzekering.

Maar hoe zit het nu met vergoedingen als er geen medische noodzaak ervoor is? Wordt dit ook vergoedt?

health insurance policy and piggy bank

Vergoeding vanuit de Aanvullende verzekering

Vanuit de aanvullende verzekeringen zijn er diverse verzekeraars die plastische chirurgie vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan een ooglidcorrectie. Om hiervoor in aanmerking te komen voor een vergoeding moet je voldoen aan strenge regels. Bijvoorbeeld in het geval van een ooglidcorrectie zal vaak meer dan de helft van de pupil bedekt moeten worden door het bovenooglid.

Echter zijn er ook verzekeraars die cosmetische chirurgie vanwege esthetische redenen (ingrepen om mooier te worden) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Welke dit zijn hebben wij voor je uitgezocht.

Positieve hiervan is dat je zelf een keuze mag maken waar je de operatie wilt laten verrichten. Dit betekent dus ook in het buitenland. De aanvraag dient wel vooraf bij je verzekering aangevraagd te worden door een arts middels een behandelplan.

 Welke polis is geschikt voor jou?

Dit hangt helemaal af welke behandelingen je verwacht te ondergaan.

Voorbeeld:

Tot slot

Heb jij een aanvullende verzekering bij één van deze verzekeraars en wil je meer informatie? Schroom dan niet om ons om advies te vragen. Wij helpen je graag!

Veel liefs,

Team Esthebeauty